söndag 30 augusti 2009

Syskonkofta och Syfestival

Idag har vi haft besök av en fotomodell i nätt storlek. Här provar Moa 1.5år "syskonkoftan" jag stickat av Atelier Zitrons Trekking fach i härlig karamellmelering. Garnet är ett mjukt sockgarn i ull som kan maskintvättas, perfekt till små juveler i den här storleken. Åtgång till storlek 80 ca 130gram, jag använde stickor 3.5. När jag valde färg tog jag en blandning som kan passa både flickor och pojkar så att flera syskon kan använda koftan. Om man vill kan man göra den mer flick eller pojkaktig med hjälp av knapparna.
Jag tycker uppifrån och ner mönstret passar så bra till barnkoftor. En enkel modell som går att förlänga lite i ärmarna om det behövs. Garnet jag stickat koftan med är väldigt lagom, det blir en smidig och ganska tunn kofta som passar som liten jacka om sommaren eller under overallen på vintern.
Den här lilla koftan och några till kan du se IRL om du hälsar på i min monter på Syfestivalen i Borås den 25 till 27 september.
Under försommaren fick jag ett mail från Fia som arrangerar mässan med en fråga om jag vill vara med och visa hur man stickar "Uppifrån och ner" som en liten stickskola. Visst vill jag det!Så nu förbereder jag mig intensivt och jobbar med att sammanställa beskrivningen som ett stickhäfte som jag tar med till mässan. Jag ser fram emot att få träffa många av er, hoppas ni kan komma!
En fråga: Det skulle vara roligt om jag kunde få låna några koftor som visas upp på mässan i montern där jag håller till. De kommer att hänga på monterns väggar och vara tydligt märkta med Stickarens namn och bloggadress (jag tänker mej en laminerad etikett i storlek 5x5 cm).
Hör av dig till mig på mailen om du vill visa din kofta på mässan.
Med hej från Koftan
Ps. Viola fotograferade Moa och sen ville inte Moa släppa Violas hand när det lekt en stund. Vattenkannan är Bellas (som nu är 22) hon fick den i födelsedagspresent på 2 års dagen och hon har vattnat mycket med den.ds

7 kommentarer:

Rosenvante sa...

Vilken liten pärla

Stickeri sa...

Uppifrån och ner tema är ju rätt bra för workshopar... Hm. Här planeras workshopar för Sticka på syfestivalen i Kista nämligen. Även om jag delegerat det mesta denna gång. Och vi är nog inne på ett annat tema. Men det kommer ju fler syfestivaler.

Väldigt söt barn kofta förresten.

vonnaponna sa...

HEj vänen,
du kan få låna min kofta. Även om jag är segast i Sverige med att ta en bild oh kägga ut så är den faktiskt jättefin.

Ha det gott önskar vonnaponna

fale artut sa...

Barnkofta vi vill ha!
Jättefin kofta och innehållet är ju som en liten bakelse!
Jättefint garn också!

Stick-kine sa...

Jättefin kofta! Barnet verkar också mycket stolt över att få bära den! Kram Kine

Sunna sa...

Jag har också fått till ett par barnkoftor,tom till skrållandockan, mönstret är verkligen suveränt, du ska ha all ära av det. skriver inte koftan är fin för det är den ju givetvis. utan den lilla som bär den är ju ljuvlig

Eva sa...

Snygg Kofta på en riktig sötnos !