onsdag 12 augusti 2009

Ny kofta på gång


Nu har jag börjat på en ny Koftans kofta i Kid mohair . Försöker göra kanterna enfärgade och har då minst 3 nystan på gång och de bara hakar i varandra . Dessutom svåra att sära. Jag älskar det lätta mjuka mohairgarnet men inte när det trasslar sig. Så bra tips på hur jag bäst ska undvika det önskas. Kanske är det trots allt bättre att sticka kanten efteråt? Tycker det kan vara svårt att få det riktigt snyggt. Bente/stickigt

5 kommentarer:

The Willow Fairy sa...

Jag som tycker det blir trassligt av att ha två nystan igång samtidigt (två ärmar) och det utan att det är mohair. Tyvärr har jag inget tips, bara känner med dig - en hel kofta med trassel hela vägen - mer än vad jag skulle ge mig på. Men du kan ju se det som en övning i tålamod....

Bente sa...

Ja tålamodsprövande är det ju minst sagt. Jag har inga större problem med flera nystan annars men mohair var första (och sista) gången.

ullgarnet sa...

Fick en vild idé som jag inte prövat:
Lägg varje nystan i en liten plastpåse, tex en sån som man får när man handlar någon småsak. Man kan stänga till dem med ett snöre eller en påsförslutare. Häng sedan upp påsarna på stickan när nystanet inte används, så håller de sig på rätt sida. Det är ju lätta garner, tror att nystanen bara väger 25 gram. Det hjälper ju inte för den sista garnstumpen närmast det man stickar, men kan kanske ändå vara värt ett försök? (Bör gå bra med vanliga fryspåsar som man gör hål i också).

Bente sa...

Det måste provas ,hade mina funderingar på plastburkar som jag gjorde hål i locken på men detta är ju enklare att prova. Tack för tipset.

Tant Kofta sa...

Det ser spännande ut.