fredag 18 september 2009

Kofta på väg

Min kofta är inte klar på långa vägar. Jag har mätt, räknat, repat upp lite, stickat om, mätt och räknat igen. Har konstaterat att om jag ska få tillräcklig vidd i koftan vid delningen så måste jag fortsätta med samma ökningstakt som vid de första 10 cm. Undrar då stilla om det blev något "fel" för Tant Kofta skrev att efter 10 cm ska man öka färre gånger, för att fram/bakstyckena och ärmarna inte ska bli för stora!
Jag fotsätter och stickar 8 cm till och gör sedan en ny mätning och beräkning av maskantal och centimetrar. Blir det inte bra, så får jag repa upp igen.

5 kommentarer:

The Willow Fairy sa...

Det är början som är svårast. Jag fick repa upp flera gånger och ändå blev det för mkt över ärmarna... så det är nog bra att mäta extra noggrant. Fint garn.

Rosenvante sa...

Ja, håller helt med. Början var värst, sen rullar det bara på av farten. Ge inte upp bara, för det ger sig.
Lycka till

Sunna sa...

Jag tror det beror på storlek och kroppsform för jag ökade jämnt hela tiden och koftan är bra

metamorphosis sa...

Har tyvärr inte mycket till tips om hur du kan räkan, men jag blir ju nyfiken på vad det där är för ett garn?

Det såg väldigt mysig ut!

maria e sa...

Garnet är ett bomullsgarn med en inblandning av någon annan "okänd" fiber. Vid lite ojämna intervaller är garnet lite lösspunnet, därav "bubblorna" på garnet.

Jag har haft garnet minst i tio år, troligen längre. Garnet är köpt på en marknad/garnrea, i härvor utan någon etikett runt härvorna, därför kan jag inte säga exakt fiberblandningen i garnet.
Garnet är mjukt att sticka med och har en fin lyster.