söndag 25 september 2011

RegnbågskoftaMin första Koftans-kofta är stickad till en liten femårig tjej. Garnet är ren ull och jag köpte det i Tallinn. Ca 200 g gick åt till hela koftan och jag stickade med stickor 3,5. Har lite funderingar på att sy i något tyg i hals och ärmmuddar eftersom lilltjejen tycker att koftan sticks...


För att få ärmarna fint randade stickade jag fem varv på en ärm. Tog av garnet och stickade fem varv på den andra ärmen osv. Jobbigt var det, men fint blev det! Någon kanske har bra tips på hur man kan göra det bättre, så att man inte får femtioelva trådar att fästa?


Detta var som sagt min första uppifrån och nerkofta (med detta toppen-mönster), det kommer att bli fler så småningom!


Hej från Annika

10 kommentarer:

Stick-kine sa...

Vilka härliga färger!

metamorphosis sa...

Underbar kofta! Vilka färger!! Tycker att du hittade ett väldigt smart sätt för att få lika breda ränder på både ärmar och kropp, även om jag förstår att antalet trådar att fästa kke blev väldigt många... (själv har jag fuskat och stickat enfärgade ärmar, alt. inga ärmar alls när jag stickat regnbågsrandigt)

Margita sa...

Tack föär berömmet om mina vantar jag hade de första på skäärdemarknad och de blev mycket populära. En fråga hur fäster du så många trådar utan att det bir klumpigt.

Medea sa...

Ååh vilka fina färger! Håller med metamorphosis om att randningen blev väldigt snygg och jämn. Får kolla din blogg om du beskrivit hur du gjort.

Medea sa...

oj, jag läste visst slarvigt HÄR...

retstickan sa...

Underbara färger och randningen blev jättefin.
Jag har själv stickat en del med garn från östgöta ullspinneri som är melerat. Jag hatar att fästa trådar (där brukar mina projekt övergå till att bli UFOs) så för att få till randningen har jag sett till att ha tillräckligt mycket garn för att kunna sticka kroppen med två lika nystan. Jag stickar med båda nystanen, varje nystan varannat varv. På så sätt blir "ränderna" bredare och mer lika de på ärmen. Fördelen med att sticka vartannat varv är också att skillnader i nystanens melering jämnar ut sig. :)

Ing-Marie i Säter sa...

Ja håller med de andra. Vilken varm go tröja i härliga färger.

Ing-Marie i Säter sa...

Ja håller med de andra. Vilken varm go tröja i härliga färger.

Karin sa...

Superfin!! Har blivit helt kär i regnbågsfärgat garn på senaste tiden, så en sånhär skulle jag lätt ta till mig själv!

Jag såg små barnkoftor med påsydd plysch-kant i halsen när jag var på östgöta ullspinneri i somras, det var jättefint, och garanterat o-sticksigt!

Nu blev jag pepp på att sticka en tant kofta-kofta! Ska bara göra klart lite annat jag har liggande först... hm.

Anonym sa...

jättefin. jag ville ta flees i så den inte sticks.