lördag 19 juni 2010

En randig Vålbergkofta

Vålberggarnerna är väldigt svåra att fotografera, det är som om kameran inte fattar hur vackert garnet är. Färgtonerna är så fyllig och energirika. Här är en kofta som varit färdig ett tag och ett par misslyckade fotograferingsförsök har gjorts. Nu får de duga, men färgerna är snyggare i verkligheten.Den har ränder om 8 varv i slätstickning med rätstickade kanter och dragkedja. Till Vålberggarn använder jag stickor nr 5 och till en kofta i storlek 40-42 går det åt 550 gram garn.
Den dominerande färgen i koftan är Rosen, så följer Midvinterros och den blåa randen då och då kallas Blåeld.
Med hej fr. Koftan
Ps. Den 13 eller 14 juli kan du gå på workshop hos Wålstedts och lära dig att sticka "uppifrånochner" kofta. ds.

fredag 11 juni 2010

Katrinas Kofta

Sommaren verkar va koftornas tid, så många härliga och nya koftor man ser i denna blogg just nu! Jag är klar med min också. Jag är supernöjd, min nya favoritkofta! Gjord efter mina mått, det e ju jättehärligt. Och inte behövde jag repa upp nån gång!


Knapp-koftan! Jag tyckte det skulle bli snyggt att ha många knappar och det blir faktiskt väldigt fint när man har koftan på sig. Jag stickade en liten halskrage, så man inte fryser om halsen när det blåser och långa muddar nertill. Det e min stil!
Jag har använt garnet Drops Delight, två olika färger. Ena väldigt melerade garnet på alla muddar och det gröna melerade på resten. Ca 400 gram behövdes, trodde det skulle gå åt mer, men det räckte långt.
Läs mer om koftan och kolla på fler bilder här.

"Uppifrånochner" workshop hos Wålstedts

Den 13 eller 14 juli är du välkommen till workshop i "uppifrån och ner" metoden. Då är jag uppe i Dalarna hos Wålstedts textilverkstad och stickar loss. Under en eftermiddag går vi igenom de olika momenten i en "uppifrån och ner kofta" och du hinner även att provsticka och starta lite på en egen kofta.
En liten visning av spinneriet, en härva Vålberggarn och eftermiddagsfika på Wålstedts gårdsbutik ingår också i eftermiddagens aktiviteter.
Läs mer här och du anmäler dig till info@walstedts.se eller 0241-22100
Med hej fr. Koftan

måndag 7 juni 2010

En supersnabb koft-tröja!


Nu har jag gjort en ny "koft-tröja" i Lin med stickor 5,5. Med andra ord en supersnabb variant!

Den är jag riktigt nöjd med och det är redan påväg att bli en till, fast randig med breda ränder.


I slutet var där en hel del maskor, men de blav riktigt bra och precis så som jag ritat på mitt papper innan!