fredag 6 augusti 2010

Första andra tredje...


Jag har fastnat i tröjstickorna! De går bara inte att sluta.. Men vad gör väl de?
Detta är den första av mina tre (klara) sommartröjor/koftor. (de kommer mera...)Nummer två till höger är en liten bolero som jag har gjort som en liten omlottis. Långa band att knyta med som jag har stickat på i efterhand. Den är jag supernöjd med verkligen. (Ni fårstår ju säkert att jag har ändrat om lite i mönstret..)Tredje tröjan är en i storlek 6 år. Vera som är mottagaren har själv valt modell. När man är 6 år och är lång och smal finns det inga stickade tröjor som inte ser ut som hus. Men de blev de minsann ändring på! Lilltösen blev så himmelens glad och framför allt jättefin! Jag har tyvärr ingen bild när den är på, så de ser ju lite konstigt ut på bild. Men jag kan ju tillägga att de är en kort arm efetr önskemål. :)
Alla tre är stickade i ett supermjukt silk-merinoull-garn. Jag bara älskar det! Vist, de är inte de billigaste men absolut värt de!
Stickor 4,5 går på högvarv och jag stickar faktiskt enbart på dem, jag gör ingen kant med mindre stickor, jag bara glömde de en gång och tyckte att de blev bra ändå, så jag fortsätter..
Nu har jag bara två på stickorna och två i enbart garn... Så de kommer absolut bli flera. Jag har som sagt fastnat i tröjstickorna...
Soliga Halmstadshälsningar från Emma

2 kommentarer:

snakkemunn sa...

Flotte strikkeplagg. Den første synes jeg var nydelig med skiftingen av mønster og farge. :))

Tant Kofta sa...

Fina!
Vad roligt att du varierar och lägger till.