måndag 7 december 2009

Tomtens kofta

NU är den klar! Tomten är så nöjd, han går med ett saligt flin mest hela tiden. För det kan väl inte vara för mycket GLÖGG!? Nej, det är den ulldoftande koftan som gör honom salig! Han tycker mest att det är besvärligt med ljuset....
Jag tänkte fotografera när det blev ljust, men det blev det inte...... Så var batteriet i kameran TOMT och innehållslöst, det gjorde inte saken bättre. Men man får improvisera, och LADDA batteriet! Yngsta dottern M, eller Kotten som hon kallas, som har lite barnasinne kvar, som tur är, hjälpte upp humöret med lite fotobus!

Här är färgerna faktiskt riktigt bra! Det blev två röd-silvriga ränder till på ärmarna, det vill Tomten ha. Det beigefärgade längst ned på ärmarna är ull från Flanellen, eller Fyra Nyanser Av Brunt.Hon fick en extra klapp idag.
Rätstickade kanter och handspunnet garn, stickor 4,5 och 5,5.
Knapparna är i silvrig metall, med en REN på! Så precis, och bara tre hade jag, så det blev en Tomtetröja! Med HÖG MYSFAKTOR! God Jul!

6 kommentarer:

Knittermarie sa...

Supermysig...till Tomtemor?

bente sa...

Tror jag det att tomten är nöjd med sin tröja. Jättefin ,ser härligt mysig ut.

Maria i Falkenberg sa...

Den blev fin. Tomten blir nog nöjd i jul!
God jul!

tomtan sa...

Vad överraskad min älskling kommer att bli *ler* www.metrobloggen.se/tomtan

metamorphosis sa...

Så tomtig en tröja kan bli - och knapparna toppade verkligen hela härligheten!

AnJa sa...

Den blev verkligen najs! Mysfaktor 100. Kan riktigt känna hur underbar den vore att ha på sig på morgonen när det är 14 grader i huset :-)