lördag 4 juli 2009

Eva's kofta


Så här blev min variant av "Uppifrånochner". Jag har använt ett naturfärgat, 4-trådigt ullgarn. Jag hade prolem med ökningarna till en början, oket blev alldelas för stort och ärmhålen enorma! Men efter att ha räknat ut hur många maskor jag behövde för att få lagom vidd över bysten och mätt hur stort avståndet axel-armhålas skulle vara, var det enkelt att göra rätt antal ökningar.Ärmarna är stickade utan minskningar och är därför ganska vida nertill. Jag har avslutat kanterna på ärmar, hals och nederkant med en virkad uddkant. Dels för att få ihop halsvidden något men också för att ge koftan ett lite mjukar intryck - den kändes väldigt kantig innan.Sista problemet var knappar - vilken färg har man till ett naturfärgat garn? Från början var tanken att jag skulle ha träknappar, men med koftan klar kändes det inte rätt längre.
Efter att ha letat runt i farmors gamla knappburk fastnade jag till slut för vita enkla pärlemoknappar.

Det var första men inte sista gången jag stickade en tröja från "fel" håll - det är ju fantastiskt att inte behöva sy en enda söm, tack Tant Kofta för att du guidat oss genom stickningen!

6 kommentarer:

Rosenvante sa...

Så snyggt det blev med den virkade kanten. Alla har gjort så snygga koftor. Man blir helt hänförd när man tittar. Tänk vad det kan bli av ett och samma mönster.

Tant Kofta sa...

Hej!
Jag tycker den virkade kanten gör koftan. Den är rustik och ljuv på samma gång. Pärlemoknappar blev perfekt till den looken.
hej fr. koftan

AnJa sa...

Tack för tipset med virkad kant. Läcker tröja! Tänk att alla dessa koftor och tröjor är gjorda ur samma Koftan-kurs. Otroligt!

snakkemunn sa...

Jeg synes du har lagd en utrolig fin jakke. Den er røff samtidig har den et feminint snitt med kanten og knappene. :-)

Bente sa...

Mycket snygg med en fin kant.

Sunna sa...

Kanterna var verkligen ett lyft