söndag 18 november 2012

Limefärgad kort swagger


Katarina var med i en av kurserna i mitt växthus och då började hon på den här koftan. Det blev en limegrön kort swagger av garnet Kimono i ull och silke från Atelier Zitron som är färgat av mig. 
Nu är den färdig och jag tycker det blev en fullträff. 
Lite Shrekvarning tycker Katarina, men limegrönt är uppiggande och minner om vår och sol. Koftan har ett fint svaj med lite tyngd så som garn med silke i oftast får. 

söndag 4 november 2012

Lintröja

Nu är jag klar med min andra "uppifrånochner" kofta. Denna gången gjorde jag en tröja och det var ju toppen då det bara var räta varv och inte många trådar att fästa. På armen gjorde jag en fläta som börjar uppifrån halsen och längs med hela armen. Garnet som jag använde var Kalinka Lingarn. 
Tack, Tant kofta för ett jättebra mönster som går att variera på så många sätt.



lördag 3 november 2012

Favorittröjan (?) färdig


När man har många stickningar på gång samtidigt känns det ibland som att ingenting blir färdigt. Men så rätt som det är så har man stickat och stickat och den ena efter den andra stickningen blir färdig. Denna vecka har varit en sådan vecka. Först ut var den svarta Cascading Leaves, sedan sockorna med "enkla flätor" och nu är min helt vanliga grå tröja med lite ränder färdig.





Foto: Lilla E


Mönster: En variant på "uppifrån och ner"
Garn: Visjö från Östgöta Ullspinner, 3 hg kanske?
Stickor: KnitPro rundsticka nr 3,5 och knit pro strumpstickor nr 3,5



Tröjan påbörjades i januari och har haft några uppehåll eftersom jag kompletterat med mer grått garn. Var ju lite petig av mej och ville att ärmarnas skiftningar skulle passa hyfsat så att det inte skulle bli ränder, utan just skiftningar. Fäste alla trådar i tisdags, sedan repade jag upp nederkanten som jag avslutat med rätstickning. Nu när jag hade lite mer garn blev den lite längre och avslutades bara med avmaskning av slätstickningen. Den rullar sej lite för jag har inte blockat något men tänker att det är en sådan tröja som får rulla sej lite eftersom alla avslut och även början är sådana.

Jag är nöjd. Den är sådär lagom grå för att passa till nästan allt. Lagom tjock är den också och som jag nämnt tidigare så tror jag att det kommer att bli en favorit.